2017 Január
3. Elkészült a Laki-Konyha Kft. belső felújítása, új csempeburkolatot kapott a konyha falfelülete.
8. A nagy hidegre való tekintettel nappali melegedés céljára megnyitották a művelődési házat.
14. Újévi koncerttel ünnepelte 5 éves fennállását a Lakiteleki Tűzoltó Zenekar. Teltházas koncertjükön fellépett a Lakiteleki Ifjúsági Néptánccsoport is.
19. Szász András: Félbemaradt mondat című regényének könyvbemutatója és író-olvasótalálkozó a Községi Könyvtárban.
22. Az élet dolgai címmel színházi előadást tekinthettek meg az érdeklődők a művelődési házban a tiszakécskei Városi Színjátszó Kör előadásában
A tartós hideg miatt jégpályát alakított ki az Önkormányzat a bekerített futballpálya területén a téli sportok kedvelői számára. A pályát mindenki saját felelősségére használhatja.
Szombaton délutánonként mozifilm vetítésre várják az érdeklődőket a művelődési házba.
2017. február
4. Szombaton délutánonként mozifilm vetítésre várják az érdeklődőket a művelődési házba.
10. Kultúrházak Éjjel-Nappal címmel 3 napos  rendezvénysorozat lesz a művelődési házban, különböző kulturális programokkal.
11. Tizenegyedik alkalommal rendeztek nemzetközi böllérfesztivált a kárpátaljai Mezőgecsén, ahol a lakiteleki HurKalandorok négy díjat nyertek, és megszerezték a Mezőgecsei Böllérkirály címet is.
17. Vass Albert felolvasó maratont rendeztek a Tőserdei Pálinkaházban.
24. Lakitelek is bemutatkozott aTOUREX Idegenforgalmi Szakkiállítás és Vásár rendezvényen Kecskeméten, a Hírös Agora Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban.
25. Második alkalommal rendezte meg Lakitelek Önkormányzata a Télbúcsúztató, Tavaszköszöntő Családi rendezvényt a művelődési ház előtti parkban. Este koncertet az az Irigy Hónaljmirigy zenekar.
26. Elhunyt Csinger Sándorné nyugalmazott tanár, a Nyugdíjas Klub volt vezetője.
Az Országos Főállatorvos határozata előírja minden állattartóra vonatkozóan, hogy a madárinfluenza vírus terjedésének megakadályozása érdekében baromfi csak zártan tartható, a kifutót erős madárhálóval kell lefedni.
Évtizedek óta nem látott jeges árhullám vonul le a Tiszán. A hosszú ideig tartó hideg miatt befagyott a folyó vize, a beköszöntő enyhülés miatt gyors olvadás kezdődött, így a folyó egyes szakaszain jégtorlaszok keletkeztek.
2017. március
15. Az 1848-as Forradalom és Szabadságharc 169. évfordulója alkalmából ünnepség volt a Templom-téren lévő Petőfi-szobornál. Ünnepi beszédet mondott Czinege Edit. Lakitelek Közegészségügyi és Szociális Díját Golovics Mihályné kapta, Sütő László Lakitelek Testnevelési és Sport Díját vehette át az ünnepségen.
20. Czinege Edit kerámia kiállítása nyílt meg a Mákvirág Drogéria és Galériában Magyarnak lenni jó címmel.
– Megtartotta alakuló ülését a Homokhát- Tiszatáj Multifunkciós Térségfejlesztő Klaszter. A megyehatáron átívelő együttműködési megállapodásban, a Lakitelek Önkormányzata által alapított Szolidáris Vidékért Közcélú Alapítvány kezdeményezésére és koordinálásval Szentkirály, Csépa, Nagyrév, Tiszainoka, Tiszakürt, Tiszasas, Tiszaug, Szelevény és Lakitelek vesz részt.
2017. április
8. Tavaszi zsongás címmel az iskola Szülői Munkaközössége rendezett műsoros délutánt a művelődési házban, ahol a szülők és a gyerekek közösen adták elő a Kisgömböc című népmesét.
10. Trijó együttes Költészet napi műsorát tekinthették meg óvodás és iskolás gyerekek a könyvtárban.
13. Három év kihagyás után újra együtt zenélt a lakiteleki zenészekből álló Mentális Majális nevű zenekar.
16. Negyedik alkalommal szervezte meg a Húsvéti Sokadalmat a Magyar Vándor-Ló Hagyományőrző Egyesület és a Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet Húsvét Vasárnap délutánján a Templom parkba. Felléptek a helyi néptáncosok és hagyományőrzők.
28. Lakitelek Önkormányzata Közmeghallgatást tart a helyi művelődési házban.
29. Kinyitott a Tősfürdő.
30. Átadták a felújított sportszékházat, amelynek teljes tetőszerkezetét sikerült TAO-s pályázati pénzből kicserélni. Az ünnepség után a Ferencváros öregfiúk csapat lépett pályára a lakiteleki felnőtt csapat ellen.
2017. május
12. 1000 Bocs! címmel MiciMackoMédia  című koncert és bábműsor a művelődési házban
13. A korábbi évekhez hasonlóan az Önkormányzat virágültetést szervez a helyi lakosság részére. Kb. 6000 tő egynyári virág kerül kiültetésre a parkok és közterületek virágágyásaiba.
8 db napelemes világítótest került kihelyezésre olyan közterületekre, ahol a közvilágítás kiépítése eddig nem volt megoldott.
20. A Tőserdőért Alapítvány idén is megszervezte a Holt Tisza part és a Tőserdő tavaszi takarítását, revitalizációját.
21. Az általános iskolások citera és néptánc évzáró gálaműsora a Művelődési Házban.
28. Gyermeknap alkalmából minden 14 év alatti gyerek ingyen élvezhette a strandolást a Tősfürdőben.
28. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat egyik helyszíne a Tőserdő és a Holt Tisza part, ahol különböző zenei stílusok szólaltak meg speciális, szabad téri előadások keretében. Gyerekrendezvények, erdei séta és szakvezetéses csónaktúra színesítette az egész napos programot.
2017. június
4. Trianoni megemlékezés a templomparkban
6. Léptékváltás ’17 címmel az iskola grafika tanszakos tanulóinak évzáró kiállítása a Mákvirág Galériában.
9. Lakiteleken került megrendezésre a Bács-Kiskun megyei köztisztviselői sportnap, amelyre több mint 400-an adták le jelentkezésüket. A megyei köztisztviselők és kormánytisztviselők 8 sportágban mérték össze erejüket és tehetségüket.
16. Üdülőterületi Fórumot szervezett az Önkormányzat Képviselő-testülete az üdülőtulajdonosok részére a Művelődési Házba.
17. Az Általános Iskola ballagási ünnepségén az Önkormányzat hagyományteremtő szándékkal külön is jutalmazta azokat a tanulókat, akik a nyolc év alatt kitűnő bizonyítványt kaptak. Példaértékű munkájukért egy-egy új laptopot kaptak ajándékba.
17. II. Szezonnyitó Tisza Fesztivál a Tőserdőben
24 Idén is megrendezésre került a Múzeumok Éjszakája a Pulai Gyűjteményben. Kézműves foglalkozás, táncbemutatók, vers és fuvola koncert szórakoztatta a megjelenteket. A Nők Klubja lelkes tagjai a forróság ellenére kemencében sült lekváros, diós és mákos kaláccsal várták a rendezvény látogatóit.
A UPC Magyarország Kft. hamarosan megkezdi új szélessávú internet és televízió szolgáltatását Lakiteleken. Az üzemeltetéshez egy irodakonténert helyeznek el a Posta és az Egészségház előtti parkban.
2017. július
Az Önkormányzat által szervezett nyári napközi várja a gyerekeket július 10 és augusztus 18 között a Lévai iskolában.
A II. sz. háziorvosi körzetben új orvos köszönthetünk dr. Laza Erika személyében
7-8. Széna vagy Szalma Fesztivál a Pálinkaházban.
10-14. A Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesülete ingyenes kézműves foglalkozást szervez gyerekek részére a Művelődési Ház előtti téren.
13. Lakossági fórumot tartott a Képviselő Testület, amelynek fő témája a Településrendezési Terv módosítása.
14-15. XXII. Tőserdő Szépe Tiszavirág Fesztivál a Tőserdőben.
2017. augusztus
9. Helyi vállalkozó felajánlásából megkezdődött a Holt-Tisza vízfelületének megtisztítása, hisz az elszaporodott rucaöröm és hínár már megakadályozta a fürdőrész használatát.
Az Önkormányzat, az iskolai szülői munkaközösség és a Lakiteleki Iskoláért Alapítvány összefogásának köszönhetően megújul a Lévai-iskola játszóudvara. Új  udvari játékokat helyeznek ki és egy homokozó is kialakításra kerül. Az automata öntözőberendezés telepítésével lehetőség nyílik  az újonnan létrehozandó gyepfelület és a most ültetett kis fák hosszú időre való megtartására.
A lakiteleki Községi Könyvtár a Nemzeti Kulturális alap Közgyűjteményének Kollégiuma által kiírt pályázaton 3,5 millió forintot nyert, amit az Önkormányzat 1,7 millió forinttal támogatott. A pályázat segítségével megújul a könyvtár belső tere, kialakításra kerül egy gyermekbirodalom a korosztálynak megfelelő polcokkal és bútorokkal. Külön helyiségben lesz elhelyezve a felnőtt korosztály irodalma szintén új bútorokkal, valamint megújul a regisztrációs pult is. A munkálatok már ősszel elkezdődnek és várhatóan tavaszra fejeződnek be.
19-27. Kecskemét főterén a Hírös Hét fesztiválon Lakitelek is berendezte bemutatkozó pavilonját, ahol bemutathatta közösségeit és értékeit.
20. Az Önkormányzat az Államalapítás és az Új kenyér ünnepén változatos és színes programokkal várta az érdeklődőket a Tőserdői színpadnál tartott rendezvényen. A programokat este tűzijátékkal zárták.
31. A Laki-Konyha Kft. ügyvezetője, Tóthné Balla Mária a mai nappal közös megegyezéssel kérte munkaviszonya megszüntetését, amit az önkormányzat el is fogadott.
2017. szeptember
 14. Leszállításra és beüzemelésre került a Laki-Konyha Kft. új dagasztógépe, amely lakossági összefogás és hozzájárulás eredményeként segíti ezután a konyhai dolgozók munkáját.
15. Lakitelek Önkormányzata is csatlakozott a TeSzedd!-Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz, amely hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Az önkéntesek a délelőttjüket a környezetért, a településünk szépségéért tevékenykedve töltötték.
23. Második alkalommal került megrendezésre a Falunap és Szent Mihály napi forgatag a Művelődési Ház előtti parkban.
30. Idősek Napja rendezvényt tartottak a Művelődési Házban az Önkormányzat és a Gondozási Központ közös szervezésében.
2017. október
 2. Átadásra került a Lévai iskola felújított játszóudvara.
7. 25. alkalommal került megrendezésre az Őszköszöntő szüreti nap a Bacchus borozónál és a Templom téren a Szivárvány Óvoda szülői munkaközösségének  szervezésében.
22. Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulója alkalmából megemlékezés és koszorúzást tartottak a Templom-téri kopjafánál.
2017. november
 1.  Illésné Kissebestyén Annamária lett a Laki-Konyha Kft. új ügyvezetője.
 27. Elkészült és átadásra került a szilárd burkolattal ellátott Martinovics és Semmelweis utca. Régi álma vált valóra ezzel az ott lakóknak és nagy örömmel fogadták a beruházást.
2017. december
Harmadik alkalommal került megrendezésre a Művelődési Ház előtti parkban az Adventi rendezvénysorozat. A vasárnap délutáni kézműves foglalkozásokra és rendezvényekre minden érdeklődőt szeretettel vártak az Önkormányzat munkatársai.