2013. január
1. Az iskola kiválását követően is fennmaradt a Tisza-menti Közoktatási Intézményfenntartó Társulás. Az iskola nélküli közös intézmény neve január 1-jétől: Eötvös Loránd Napközi Otthonos Óvoda, Óvoda – Bölcsőde Intézmény, rövidített neve pedig Eötvös Óvoda lett.
1.
2013. január 1-jén a közigazgatási szervezetrendszer új egységként létrejött a járási rendszer. Lakitelek a tiszakécskei járáshoz tartozik, a járásban államigazgatási ügyeket intézhetünk. Ezen túl minden héten péntek délelőtt ügyfélfogadást tart Lakiteleken a járási ügysegéd, akinél öt ügyet intézhetünk helyben. Alanyi és normatív közgyógyellátási kérelmek, Ápolási díj megállapítására kérelem, Egészségügyi szolgáltatás igénybevétele kérelem, Öregségi járadék megállapítására kérelem, Lakcím bejelentések és változások.
13.
Bővíti telephelyét Lakiteleken a POLIOL PET Packaging Kft., a 173,8 millió forintos összköltségű beruházáshoz 86,9 millió forint európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében.
22.
A Kultúra Napja alkalmából „Thália magyar papjai és papnői”címmel képeslap kiállítás nyílt a Községi Könyvtárban.
22.
Nagy Zsuzsa lakiteleki festőnő képeiből nyílt rövid kiállítás, valamint Fekete István: Tüskevár című művéből készült mozifilmet vetítették a nap folyamán kétszer a művelődési házban.
22.
Tatán „Magyarnak lenni jó” címmel nyílt Czinege Edit keramikusnak tárlata. A rendezvényen közreműködött Petrozsényi Eszter színművész, aki egy ideig Lakiteleken is élt.
25.
Lezsák Sándor a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendhagyó történelemórát tartott a jakabszállási általános iskola hetedik-nyolcadik osztályos tanulóinak.
26.
A lakiteleki Hurkalandorok ismét indultak a mezőgecsei böllérfesztiválon. A fesztiválon Lakiteleket 27 fő képviselte.
31.
Farsangi Torkos Csütörtököt rendeztek a Népfőiskolán. A magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra idén a néphagyománytól eltérően nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor, mivel az épp az étterembe járás szempontjából szintén népszerű Valentin (Bálint) napra esik.
2013. február
4.
Fotópályázatot hirdet Lakitelek Önkormányzata “Négy évszak Lakiteleken” címmel. A fotópályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet településünk értékeire, jelenségeire, történéseire.
5.
Gyógyszerrel akart végezni magával egy idős pár Lakitelek Tőserdőn. Amikor a lakiteleki polgárőrök rájuk találtak, a férfit már nem lehetett megmenteni a nőt viszont egy órás küzdelem után szállítható állapotba hozták a Szentesről riasztott mentőhelikopteresek.
7.
Felföldi Zoltán polgármester Madari Andor alpolgármestert megbízta a beruházások ellenőrzési feladatainak ellátásával. Az alpolgármester tiszteletdíja az eddigi bruttó 77 ezer forintról bruttó 212 ezer forintra emelkedett. A képviselő-testület megszavazta a polgármester előterjesztését.
9.
Ismét megrendezésre került a Népfőiskolán a Sportbál.
11.
A DÉMÁSZ Zrt. megkezdte a villamos vezetékekre veszélyes fák gallyazását. A levágott, kötegekbe rendezett gallyakat bárki szabadon elvihette tájékoztatásuk szerint.
11.
Ismét baleset történt a 44-es úton Lakitelek határában.
11.
Szabados Zoltán bábművész „Vitéz László és a csodamalom” címmel tartott bábelőadást óvodásoknak és kisiskolásoknak a művelődési házban.
11-12.
A Békéscsabáról Budapestre tartó Viharsarok Éhségmenet tagjai Lakiteleken töltötték az éjszakát. Az éhségmenet célja, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi mélyszegénységre. Felföldi Zoltán, polgármester reggelizni hívta a menet tagjait, de a meghívást az Éhségmenet résztvevői nem fogadták el, így azt a hivatal munkatársai és az intézmények vezetői fogyasztották el.
15.
2013-ben Lakitelek ismét csatlakozik az egész Kárpát-medencét felölelő 25 órás Wass Albert felolvasó megemlékezéshez. A felolvasás 18 órakor kezdődött a művelődési házban.
18.
Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a Népfőiskola Alapítvány együttműködése keretében lovas elméleti felkészítő képzés kezdődött Lakiteleken.
21.
A Népfőiskola Kölcsey Háza, mint Integrált Közösségi Szolgáltató Tér előadást szervezett a magyar tanyákról. Előadó: Dr. Duró Annamária tanyakutató, főiskolai docens.
22.
Magyar élet idegenföldön címmel kerekasztal beszélgetést szervezett a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány az Emigrációs Gyűjtemény könyvtárában.
22.
A Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesülete ruhabörzét szervezett a régi óvoda tornatermében, nem csak nagycsaládosoknak.
22-24.
Lovas polgárőr oktatás indult a Népfőiskolán.
23.
Számítógépes tanfolyam indult a Népfőiskola Integrált Közösségi színterében.
26.
Vadászati kiállítás nyílt a művelődési ház galériáján.
27.
A Lakiteleki Óvodáért Alapítvány ünnepséget szervezett az alapítványt támogatók részére.
2013. március
1.
Falugyűlést tartott az önkormányzat a művelődési házban. A Polgármester beszámolóján kevesen vettek részt és Lakitelek történetében először fordult elő, hogy nem volt kérdés, felvetés, megjegyzés.
1.
A Nemzetközi Polgárvédelem Napján emlékérmet vehetett át Tóth Ferenc önkéntes tűzoltó egyesületi tag Budapesten, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon
1.
Életre keltett föld címmel nyílt kiállítás a Községi Könyvtárban Czinege Edit keramikus alkotásaiból.
2.
Ifjúsági találkozót szervezett a Népfőiskolán az IKSZT.
9.
Képeslapkészítő kézműves foglalkozást szervezett a Népfőiskola IKSZT.
13.
Bagi Ferenc helyi plébános gyűjteményéből kiállítás nyílt a Népfőiskolán. A Kiállítást megnyitotta Lezsák Sándor, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke.
14.
Egészségnapot tartottak a Népfőiskolán.
15.
A hagyományoknak megfelelően a 48-as kopjafánál került megrendezésre a forradalom és szabadságharc évfordulóján megrendezett ünnepség. Az ünnepség keretein belül állampolgársági esküt tettek az Erdélyből érkező magyarok. Este a művelődési ház nagytermében adták át a Lakitelekért kitüntető díjakat. Ezt követően gálaműsor következett.
22.
Fórumot tartottak a szezonális munkát keresőknek a Népfőiskolán.
22.
A Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesülete ruhabörzét szervezett a régi óvoda tornatermében, nem csak nagycsaládosoknak.
27. A földhasználati nyilvántartás változásairól és a földregisztrációról tartottak fórumot a Népfőiskola szervezésében a művelődési házban.
2013. április
2.
Összeolvadt a Lakiteleki és a Szentkirályi Hegyközség. Lakitelek beolvadására azért volt szükség, mert az előírt háromszáz hektár alá csökkent a szőlőültetvény. Papp Kálmánt választották a Hegyközség élére.
4.
A Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület szakmai előkészítő fórumot szervezett a művelődési házban.
5.
Vadas Zsuzsa író, újságíró, a Nők Lapja és a La Femme munkatársa „Utazások, ízek, kalandok” címmel tartott irodalmi estet a Községi Könyvtárban.
5.
Tavaszi zsongás címmel nyílt N. Virók Csilla festőmésznek kiállítása a Községi Könyvtárban.
5.
FÓRUM – a szezonális munkaadóknak a szezonális munkavállalás aktuális jogi hátteréről a Népfőiskolán.
6.
Lovas pályaavatást tartott a polgárőrség az árpádszállási megálló mögött lévő lovas pályán.
8.
Újra indult a Baba-mama klub a Községi Könyvtárban.
8-9.
Országosan e két napon volt beiratkozás az iskolákban a leendő első osztályosoknak.
10.
Csángó magyar pedagógusok voltak továbbképzésen, a Népfőiskolán.
11-13.
Aranyváros hercege és ne bántsd a magyart címmel történelmi középdöntő volt a Népfőiskolán.
11.
Az Önkormányzat Külterületi Fórumot tartott a művelődési házban.
12.
Az Önkormányzat Üdülőterületi Fórumot szervezett a művelődési házban, az üdülőtulajdonosok számára.
13.
Könyvvásárt szervezett a Községi Könyvtár.
16.
Harmadik alkalommal adott a kecskeméti Bohém Ragtime és Jazz Band koncertet a diákoknak a művelődési házban.
20.
A Kiskunfélegyházán megrendezett megyei hittanverseny győztesei között szerepeltek a Rozsnyói testvérek: Ákos, Katalin és Réka.
23.
Hogyan indítsunk be egy vállalkozást? címmel fórumot szervezett a Népfőiskola Alapítvány a művelődési házban.
24-25.
Beiratkozás volt a Tisza-menti Közoktatási Intézményfenntartó Társulás fenntartásában működő lakiteleki óvodában.
26.
Mi sül a kemencében? Hogyan készül a könyv? Muzsika és csacsifogat – óvodások vendégeskedtek a Népfőiskolán.
27.
A Lakitelek – Nyárlőrinc Református Társegyházközség jótékonysági bált szervez a lakiteleki templom harangjának javára.
27.
Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész kiállításának megnyitója a Népfőiskolán. A kiállítást Szakolczay Lajos irodalomtörténész nyitotta meg.
2013. május
1. VII. Fedák Sári Ulti – Bajnokságot tartottak a Népfőiskolán.
1.
2013. január 1-jén a közigazgatási szervezetrendszer új egységként létrejött a járási rendszer. Lakitelek a tiszakécskei járáshoz tartozik, a járásban államigazgatási ügyeket intézhetünk. Ezen túl minden héten péntek délelőtt ügyfélfogadást tart Lakiteleken a járási ügysegéd, akinél öt ügyet intézhetünk helyben. Alanyi és normatív közgyógyellátási kérelmek, Ápolási díj megállapítására kérelem, Egészségügyi szolgáltatás igénybevétele kérelem, Öregségi járadék megállapítására kérelem, Lakcím bejelentések és változások.
4.
Az önkéntes tűzoltók Majálist és Tűzoltó Napot szerveztek hagyományőrző céllal a Tősfürdővel szemben lévő autóskempingben.
9.
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a Lakitelek Népfőiskola épületeinek rekonstrukcióját és fejlesztését.
10-12.
Kollégiumi hétvége volt a Népfőiskolán.
11.
Rozsnyói Ákos és Szuetta Béla szervezésével 4. Magyar Szent Család Zarándoklat indult Boldog Gizella tiszteletére.
11.
50 éves osztálytalálkozót szerveztek az iskolában. Ez az osztály volt az első aki elballagott az emeletes iskolából.
12.
A 8 órakor kezdődő vasárnapi szentmise után jótékonysági koncert volt a katolikus templomban. Felléptek a lakiteleki Eötvös Iskola zenetanárai és diákjai, valamint a lakiteleki pedagógus kamarakórus.
12.
„Egyedül Te Vagy Az Isten“ címmel jelent meg Szász András fotókkal gazdagon illusztrált új kötete, egy imádságos könyv, amelynek bemutatója volt a Népfőiskolán.
14.
Május 14-én az erdélyi Hargita Megye Tanácsának meghívására Lakiteleket, a polgárőr mozgalmat, egyesületünket képviselve Felföldi Zoltán polgármester, Madari Andor alpolgármester, az önkéntes tűzoltó egyesület elnöke és Madari Róbert , a polgárőrök elnöke összetételű delegáció vett részt a tanács ülésén.
17.
2. Ifjúsági Találkozó színhelye volt a Népfőiskola.
18.
Egészség Délután volt az Easy Dance Egyesület szervezésében.
22.
Lezárták a Dr. Deák István utcát a vasúti átjáró javítása miatt. Ez a felújítás része lesz a körforgalom pályázat eredményeként elkezdett út felújításának.
26.
A művelődési ház előtti parkban Családi Gyermeknapot szerveztek. Délután a Kösöntyű néptánccsoport tartotta jubileumi gálaműsorát.
2013. június
3. Tanyagondnoki alapképzést szerveztek a Népfőiskolán.
4.
Trianoni emléknapot szerveztek a templomtéren. A megemlékezést követően a művelődési házban előadást tartott Dr. Marjanucz László, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Új- és Legújabb kori Magyar Történeti Tanszék tanszékvezető egyetemi docense.
6.
Törvényi kötelezettség miatt testületi ülésen módosították az úttörő és a Rózsa Ferenc utca nevét. Az úttörő utca vasút a Rózsa Ferenc utca rózsa utca lett.
13.
Kora reggel elütötték Balog Antal műszerészt kerékpárján a Bem utca és a Széchenyi krt. sarkán, a Rozsnyói park mellett. Anti bácsit mentőhelikopter szállította kórházba, de sérüléseibe éjszaka belehalt.
15.
Az iskolai tanévzárón Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke nyújtotta át Rácz Miklós tanítónak a 60 esztendős pedagógus pályát elismerő gyémánt diplomát.
17-25.
Lurkó tábort szervezett az iskola a napköziben.
23.
Olajosné Kádár Ilona tanár rendezésével a helyi színjátszó csoport bemutatta Szigligeti Ede: Liliomfi című vígjátékát a művelődési házban.
29.
Az egészségkárosultak napját – idén 14. alkalommal – rendezte meg a Lakiteleki Népfőiskola. Az akadálymentes nap keretében fellépett Palcsó Tamás is.
30.
Harmadik alkalommal került megrendezésre a Holt-Tisza partján a Tőserdei Kölyök Zsongás, „Végre itt a nyár a Tőserdő vár” szlogennel.
30.
A nagysikerű bemutató után a lakiteleki színjátszók ismét elő adták Szigligeti Ede: Liliomfi című művét a művelődési házban.
30-5.
A katolikus egyház szervezői Szentjánosbogár tábort szerveztek Lakiteleken. Az ideérkező gyermekek részére szállást és étkezést önkéntesen vállalták a családok.
2013. július
1.
Minden nap reggel nyolctól délután ötig tartó napközis tábort szervezett az Easy Dance Oktatási Kulturális és Sport Egyesület a tőserdei kempingben és környékén.
6-7.
Harmadik alkalommal rendezték meg a Tőserdei Lovas napot a Holt-Tisza partján. A Lovas nap keretében Lakiteleken tartják ismét az Országos Lovas Polgárőr Szemle, Toborzó és Ügyességi Versenyt. A rendezvény fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.
12-13.
Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Lakiteleken, a Holt-Tisza partján a Tőserdő Szépe választást. Három kategóriában is hirdettek győztest, két budapesti és egy tiszakécskei lány fejére került korona.
14.
Az idei tiszai és dunai árvizekre való tekintettel országos központi szúnyoggyérítést rendelt el a Kormány, melyhez fedezetet is biztosított. A BM OKF megrendelésére napnyugtakor légi és földi szúnyoggyérítést is végeztek Lakiteleken.
19-21.
Pénteken délután kezdődött és vasárnapig tartott az V. Széna vagy Szalma Fesztivál a Tőserdőben, a Holt-Tisza partján.
26-28.
A Tőserdő Kft. és a kiskunfélegyházi Rocktár szervezésében második alkalommal került megrendezésre a Tősfürdőben a II. Tőserdei Rock fesztivál. Tűzzsonglőrök és számtalan koncert volt a fürdőben mindhárom napon.
2013. augusztus
1.
A könyv fontossága címmel tartott előadást a Népfőiskolán Szász András újságíró.
2.
Fürdők Éjszakája elnevezésű országos rendezvény keretében 20-24 óráig ingyenes éjszakai fürdőzés volt a Tősfürdőben!
11-23.
Kárpát medencei sakkozók találkozóját rendezték meg a Népfőiskolán. A program keretében gyermekeket táboroztattak.
20.
A művelődési ház parkjában egész napos rendezvénnyel várták az érdeklődőket. Este az Örökség zenekar játszott.
24.
Második alkalommal szervezték meg a Népfőiskolán az „Értékőrök Bács-Kiskun megyében” című programot.
25.
Családi napot szervezett a református egyházközség a Népfőiskolán.
2013. szeptember
2.
Másfél milliárd forint összegű, kiemelt kormányzati beruházás indult a Lakiteleki Népfőiskolán. Várhatóan 50 fővel emelkedik majd az ott dolgozók létszáma.
7.
Tizedik alaklommal szervezte meg a Népdalkör a Vass Lajosról elnevezett népzenei találkozót.
9.
Jóga az egészséges életmód jegyében címmel hétfőnként jógaórákat tartanak a Népfőiskola tánctermében.
14.
A Népfőiskola és a művelődési ház tájékoztató-előadást szervezett vezetői engedélyek gyors ügyintézéséről a művelődési házban.
22.
Negyedik alkalommal rendezte meg a Lakiteleki Népfőiskola a Kácsor Lászlóról elnevezett horgászversenyt.
24.
Munkába állást segítő személyiségfejlesztő tréninget szerveztek a Népfőiskolán.
26.
Magyarnak lenni jó címmel Czinege Edit keramikus, képviselő kiállításának megnyitója volt a művelődési házban.
28.
I. Kárpát-medencei Fúvószenei Találkozót szervezett a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület a művelődési ház melletti parkban.
29.
Szalonnasütéssel egybekötött tűzgyújtás volt a művelődési háznál Szent Mihály napja alkalmából, csatlakozva a közmédia „Itthon vagy, Magyarország szeretlek” programsorozatához.
30.
Huszonöt esztendős a Lakiteleki Újság.
30.
A megyei kormányhivatal szeptember 30-tól 90 napos ebzárlatot rendelt el Lakitelek közigazgatási területén, mivel a település külterületén egy rendellenesen viselkedő, kilőtt rókatetemben a veszettség vírusát találták meg. Az ebzárlat ideje alatt a kutyákat és macskákat is elzárva kell tartani.
2013. október
1-31.
A Lakiteleki Gondozási Központ elektronikus árverésen értékesítette a 2013. február 22-én elhunyt Magyari Zoltán még ez évben jogerős hagyatékátadó végzés útján megörökölt eszközeit.
4-6.
Kollégiumi hétvége a Népfőiskolán.
4.
„Kerékpárút hálózat fejlesztése Lakitelken a 44. sz. főút mentén“ projektzáró rendezvényt tartott az Önkormányzat.
5.
Őszköszöntő szüreti nap, felvonulás és bál volt az óvodai SZMK szervezésében.
6.
Duatlon Diákolimpia országos döntője volt a Népfőiskolán.
6.
Ezen túl minden évben fekete és nemzeti lobogók emlékeztetnek a tizenhárom aradi vértanúra.
9.
Etiópia- az ezerszínű ország címmel tartott Labancz István tanár előadást a Községi Könyvtárban.
11.
Összefogás az emberi kapcsolatokért országos rendezvénysorozat keretén belül Zsiga Attila lelkigondozó tartott előadást a Községi Könyvtárban.
11.
Mentális majális zenekar koncertet adott a Népfőiskolán.
11-12.
Erdély Aranykora – Bethlen vetélkedő középiskolásoknak a Népfőiskolán.
12.
Értékőrök Bács-Kiskun megyében címmel harmadik alkalommal tartottak összejövetelt a Népfőiskolán.
13.
Hungarikum Klubok – országos találkozója a Népfőiskolán.
13.
Harmadik alkalommal szerveztek Ifjúsági Találkozót a Népfőiskolán.
19.
Autót találtak a tőserdei holtágban a horgászok. Az elsüllyedt autót tűzoltók emelték ki.
19.
Október 19-én összeült a lakiteleki Települési Értéktár Bizottság a Népfőiskolán. Elnöke: Lendvainé dr. Erki Mária, tagjai: Czinege Edit (ill. a mindenkori humán bizottság elnöke), Felföldi Zoltán (ill. a mindenkori polgármester), Harmatos Áronné, Kotvits Jánosné, Lezsákné Sütő Gabriella, Mokos József, Pulai Sándor.
20.
A Ho-hó Klub horgászegyesület hetedik alkalommal rendezte meg a szikrai Holt-Tiszán a páros pergető kupát.
21-22.
A Gondozási Központ által megörökölt „Magyari hagyaték tárgyai” közül, az elektronikus árverésben szereplő tárgyak 8-16 óra között megtekinthetőek voltak a Polgármesteri Hivatal udvarán.
22.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 57. évfordulója alkalmából fáklyás megemlékezést szerveztek a Templom téri 56’-os kopjafánál.
22-23.
Tőserdő Gombfoci Kupát rendeztek a Népfőiskolán.
24-25.
Áthelyezésre kerültek a körforgalomban lévő villanyoszlopok.
25.
Zsiga Attila lelkigondozó előadása az endorfinokról a Községi Könyvtárban.
26.
Egyházmegyei Családtalálkozót szerveztek a Népfőiskolán. A program keretén belül Uzsalyné dr. Pécsi Rita hitoktatói továbbképzést tartott.
2013. november
1.
Megújult a ravatalozó környéke. A Képviselő-testület 2.500.000 Ft összeget különített el a felújításra, a ravatalozó méltóbbá tételére.
3.
Az Echo TV Civil Összefogás című műsorának vendége volt Heinrich Gábor, a lakiteleki Muraközy János Honvéd Hagyományőrző és Lövész Egylet vezetője.
5.
Lakitelek történetében első alkalom, hogy egyszerre hat nyertes pályázatról, – mindösszesen 64,8 millió forint összegben – értesült a Hivatal.
6-8.
XIII. Kisközösségi Televíziók Filmszemléjét rendezték meg Lakiteleken a Népfőiskolán. A mustrán közel száz film vett részt. A fődíjat Székelyudvarhelyi alkotó kapta, amelyet Lezsák Sándor és Sára Sándor adott át.
7.
Újabb három pályázatot nyertek, – ezúttal lakiteleki civil szervezetek. Meg fog újulni belülről is a művelődési ház, a külterületen élők közlekedését gréder fogja segíteni, valamint új hangszerekkel gyarapszik a helyi tűzoltózenekar. Mindez összesen 30 millió Ft értékben. A héten közel 100 milliót nyert Lakitelek.
7.
Ötven éve adták át a művelődési házat. Ebből az alkalomból gyűltek össze a művelődési házban az egykori dolgozók, ismerősök, és közösen emlékeztek meg az első igazgatóról, Gyöngyösi Györgyről, aki már nem élhette meg az évfordulót. Az ünnepség alkalmából kiállítás nyílt a galérián, amit Felföldi Zoltán polgármester ajánlott a jelenlévők figyelmébe.
8.
Érzelmek az ember életében címmel tartott előadást a Községi Könyvtárban Zsiga Attila mentálhigiénés szakember.
8.
A Nagycsaládosok Egyesülete ruhabörzét szervezett a művelődési házban.
8-10.
Keresztszemes hímző tábort szervezett a kézimunka szakkör a Népfőiskolán.
9.
Gyalogos zarándoklatot szerveztek Szent Imre tiszteletére Szent Imre – Boldog Gizella – Szent István ereklyéit körbejárva, Lakitelek –Nyárlőrinc – Szentkirály – Lakitelek útvonalon.
10.
Csiky Gergely: A nagymama című színpadi előadásának videofelvételét vetítették a művelődési házban.
13-14.
A BKKM-i Kisiskolák Közművelődési Egyesülete és a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány Ki Mit Tud vetélkedőt szervezett a Népfőiskolán. A versenyen 8 település 66 tanulója vett részt. A zsűri elnöke: Agócs Sándor az Antológia könyvkiadó vezetője volt.
15.
Tóth Sándor volt művelődési ház igazgatónak közönségtalálkozója volt a művelődési házban.
21.
A Vakok és Gyengén látók Egyesülete 5 község tagjainak az összefogásával karácsonyi ünnepséget szervezett Golovics Mihályné helyi elnök lakásán. A rendezvényen részt vettek a település vezetői is.
22.
Vargáné Darabos Márta volt programszervező emlékezett a művelődési házban az ott eltöltött időre.
22.
A Községi Könyvtárban Zsiga Attila mentálhigiénés szakember tartott előadást a félelemről.
23.
Az iskola szülői közössége Erzsébet-Katalin bált szervezett az iskola tornatermében.
24.
Ünnepi hálaadó istentiszteletet tartottak a református templomban. Igét hirdetett Hegedűs Béla tiszakécskei lelkipásztor, a Bács kiskunsági Egyházmegye Esperese. E napon került felszentelésre az új harang.
27.
Az Önkormányzat Közmeghallgatást szervezett a művelődési házban. Első napirend Lakitelek Népfőiskola kiemelt kormányzati beruházásának ismertetése volt, amelyet Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke ismertetett. Második napirendként A MOL Nyrt. Zöldövezet Program keretében megvalósítandó lakiteleki parkosítás társadalmi egyeztetése címmel Felföldi Zoltán polgármester tartott előadást.
28.
Rendkívüli közgyűlést tartott a Lakitelek Önkéntes Tűzoltó Egyesület, mivel október végén lemondott tisztségéről Varga Róbert parancsnok. Az önkéntes tűzoltók új parancsnoknak Kis Nándor eddigi parancsnok-helyettest választották meg. Az új parancsnok az eddigi egy helyett négy parancsnok-helyettes megválasztását javasolta. A tagság parancsnok-helyettessé választotta Kurucz Krisztiánt, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság zászlósát, László Ferencet, a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság főtörzsőrmesterét, Tornyi Gyulát, a Polgármesteri Hivatal Településüzemeltetési Csoportjának vezetőjét, valamint Beregszászi Sándort, a Lakiteleki Népfőiskola rendészét.
29.
Kézimunka kiállítás nyílt a Községi Könyvtárban. A kiállítást megnyitotta Kotvits Jánosné nyugalmazott pedagógus.
29.
A Tölgy Alapítvány és a Tőserdei Pálinka Ház Pálinkaházi esték sorozatában „A végső kérdések” címmel összejövetelt szervezett a Tőserdei PálinkaHázban. (a volt Tsz központ területén) Az est házigazdája: Honti Attila és Harmatos Zoltán, vendégük dr. Grandpierre Attila, csillagász, zenész.
29.
Dávid Orsolya programszervező és barátai találkoztak a művelődési házban és beszélgettek az akkori idők történéseiről.
29.
Ünnepélyes keretek között átadásra került a felújított és kibővített óvoda. Az épületet Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Nyitrai András a megyei önkormányzat alelnöke és Felföldi Zoltán polgármester adta át.
29.
Az önkormányzat pályázati és projekt fórumot szervezett a művelődési házban vállalkozók számára. Témák: helyi projektötletek gyűjtése a 2014-2020 időszakra, valamint turisztikai pályázat ismertetése.
30.
Ismét vendégeink voltak a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház társulatának színészei. „A Halottak Napjától Virágvasárnapig” című színdarabot mutatták be. Ezzel a programmal zárult a művelődési ház avatásának 50. évfordulójára szervezett rendezvénysorozat.
2013. december
2.
Átadásra került a felújított és kibővített óvoda. E naptól hét csoportban fogadják az óvodás korú gyermekeket.
6.
Kommunikáció: emberek – szituációk címmel tartott előadást a Községi Könyvtárban Zsiga Attila mentálhigiénés szakember.
7.
Ötödik alkalommal nyílt meg az Adventi Udvar az általános iskola udvarán.
7.
Örömkoncertet szerveztek a művelődési házban, ahol fellépett a tűzoltó zenekar és az iskolásokból szerveződött kiszenekar.
11.
I. Gyöngyösi Gyöngyi Képző-, és Iparművészeti verseny díjátadó ünnepséget és Gyöngyösi Gyöngyi terem avatását tartották a Mákvirág Galéria- Drogériában.
11.
A Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesülete ruhabörzét szervezett a művelődési házban.
13.
Luca napi táncházat szerveztek az óvodában.
13.
A vidékfejlesztés lehetőségei címmel fórumot szerveztek a Népfőiskolán. Előadó volt Tóth Márta, a Magyar Nemzeti Vidék Hálózat Bács-Kiskun megyei referense.
14.
Elhunyt Anka Balázs, Lakitelek első, 1990 és 2002 közötti választott polgármestere, a Lakiteleki Torna Egylet jelenlegi elnöke. Anka Balázs súlyos betegségben szenvedett, melyet emelt fővel viselt.
15.
A lakiteleki labdarúgók és sportbarátok este gyertyás megemlékezést tartottak a sportszékháznál. Mintegy ötven fő részvételével emlékeztek a Lakiteleki Torna Egylet szombaton elhunyt vezetőjére helyi labdarúgók, sportbarátok, ismerősök. A megemlékezésen jelen voltak a szakosztályok vezetői, a csapat több tagja is.
19.
Ünnepélyes keretek között átadták a gyermekorvosi rendelőt, amelynek belső teljes körű felújítását az önkormányzat saját erőből, 7,1 millió forintból valósított meg
20.
Öröm, szeretet az emberi kapcsolatokban címmel tartott előadást Zsiga Attila mentálhigiénés szakember a Községi Könyvtárban.
20.
Harmadik alkalommal köszöntötte az önkormányzat nyugdíjas dolgozóit egy ebéd kíséretében. Idén dr. Tóth-Péli Emőke jegyző és Felföldi Zoltán polgármester köszöntötte a jelenlévőket és méltatta az elődöket.
21.
Falukarácsonyt szerveztek a művelődési házban. Az idei évben a 600 fős falutortát a Laki-konyha cukrásza készítette el.
23.
Lakitelek Önkormányzata 25 rászoruló családot ajándékozott meg élelmiszercsomaggal. A szociális területen dolgozó kollegák javaslata alapján kiválasztott családokhoz a karácsonyi szeretetcsomagot Felföldi Zoltán polgármester és Madari Andor alpolgármester juttatta el.
31.
Szilveszteri bulit szervezett a LÖSE a művelődési házban.