Országos Könyvtári Napok
október 5-11-ig.

2015-ben már tizedik esztendeje, hogy októberben lelkesen készülődnek a könyvtárak az Országos Könyvtári Napok eseményeire.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 2006 óta sokféle hagyományt követve, de tartalmában mindig megújulva igyekszik ráirányítani a lakosság figyelmét a könyvtárakra. Az évente változó, de mindig egymásra épülő tematika, a különböző korosztályok eltérő igényeire és érdeklődősére, a bennünket körülvevő gyors változásokra figyelés tette a szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatává ezeket az október eleji napokat. – Vallja Ramháb Mária az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke.

A lakiteleki községi könyvtár a kezdetektől fogva kapcsolódott az országos rendezvényhez és lehetőségeihez mérten kínál programokat a felnőtt lakosságnak.
Az idei évben október 6-án 17 órakor Tolnay Klára életéről tart előadást Lakatosné Ircsik Teréz, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet munkatársa. Október 7-én délután 14,30-kor Seres Imréné és Hervay Istvánné kiállítását nyitjuk meg, október 9-én 19 órakor dr. Gáspár Róbert egyetemi docens előadását hallgathatják meg: Mit tehetünk az egészségünkért? címmel. A hetet 11-én vasárnap 13-16 óráig könyvvásárral zárjuk. Ez idő alatt a késedelmes olvasókkal is elnézőek lesznek a könyvtárosok, az ekkor visszahozott könyvekért nem számítanak fel használati díjat. Tehát éljenek a lehetőségekkel!