A könyvtár első saját könyvbeszerzése 1962. június 28-án volt, azóta több mint 35 ezer könyvet vásároltunk olvasóinknak. A jelenlegi állományunk 13.500 db, ebből 1500 db kézikönyv, amely helyben használható.Könyvállományunk ifjúsági, felnőtt és olvasótermi állományból áll. A gyermekek részére vásárolt könyveket mese, vers, ifjúsági irodalom, ismeretterjesztő irodalom bontásban kínáljuk. Kiemelt helyen tartjuk a kötelező irodalmat.A felnőttek számára szerzeményezett könyvek szép és szakirodalom megosztásban találhatóak. A könnyebb elérhetőség kedvéért kiemeltük a verseket és a kötelező irodalmat.

Intézményünk évente közel egymillió forintot költött dokumentumokra, amely az alapvető művek beszerzését és az átlagos olvasói igények kielégítését tette lehetővé. 2010-2012 között a polgármester nem engedélyezett könyvbeszerzést a könyvtárnak. 2013-tól ismét gyarapodik a könyvállomány

Az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer segítségével bármely könyvet tudjuk szolgáltatni rövid határidőn belül a postai költség megtérítése esetén.

2015-ben befejeződött a könyvtár Szikla adatbázisának építése, átellenőrzése és megkezdődött a könyvek gépi kölcsönzése.