2011. január
22. A Kultúra Napja alkalmából a Rokonok c. filmet vetítették a művelődési házban.
27.
Megtartotta első összejövetelét a Magisztrátus. Összejöveteleiket a jövőben negyedévente tartják meg.
2011. február
3.
Elfogadta Lakitelek Önkormányzata a település 2011. évi költségvetését. A könyvtár történetében első alkalom, hogy könyvbeszerzésre az intézmény egy forintot sem használhat fel.
5.
Ki is Jézus valójában? Kormos Tivadar teológus multimédiás előadása a könyvtárban.
12.
Farsangi mulatságot tartottak a református gyülekezet termében.
14.
„Erdők, mezők, vizek rejtekén” címmel vadász, horgász kiállítás volt a művelődési házban.
15.

A Közművelődési Intézet pályázatának köszönhetően a művelődési házban 10 héten keresztül ingyenes gyöngyfűző tanfolyam indult. Tanfolyam vezető: Szelesné Kása Ilona népi iparművész, rajztanár.

16.
Jézus és a samaritanus nő, avagy melyik vallás az igazi? címmel tartott előadást Kormos Tivadar teológus a könyvtárban.
17.
A Családsegítő Szolgálat vendége volt Rigóné Kiss Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjának vezetője.
18-19.
Maratoni felolvasó estet szerveztek a művelődési házban.
25.
Falugyűlést tartott az Önkormányzat a művelődési házban.
25.
A MAGYAR VIDÉK ÉLNI AKAR! címmel konferenciát szerveztek a Népfőiskolán. A rendezvény 27. alkalommal került megszervezésre.
28.
A Lakitelek Népfőiskola Alapítvány Biczóné Kovács Jolán ösztöndíjjal támogatja Tubak Róbert gyaloglót, hogy részt tudjon venni a londoni olimpián.
2011. március
5. Sebestyén Imre képeslapgyűjtő „Magyarország Népviseletei” című kiállítása nyílt meg a könyvtárban. A kiállítónak ez volt a 199. kiállítása, és több mint 250 ezer képeslapja van, különböző témakörökben.
8.
Guláné Zsíros Zsanett írói álneve Jeanette Chere „Remény szerelmesei” című könyvét mutatta be és dedikálta a könyvtárban.
9-10.
A Népfőiskolán megtartották a kisnyelvészek és kismatematikusok sorrendben hetedik levelezős versenyének döntőjét. Helyi diák nem nyert helyezést.
11.
Szűts József területi szavalóverseny volt a könyvtárban.
12.
Megtartották Lakitelek első Zenészbálját a művelődési házban. A bevételt a Régiposta zenekar CD-jének kiadására fordítják.
15.
Községi ünnepség a Templom parkban. Ünnepi beszédet mondott Szabó Tamás lelkész. A művelődési házban Bakosi Mária festőművész kiállítása nyílt meg „Szép magyar tájak, magyar várak” címmel. Lakitelekért emlékérmet kapott Lendvainé Dr. Erki Mária gyógyszerész, Oktatásért emlékéremmel jutalmazták Molnár Anna nyugalmazott pedagógust.
16.
Jézus és a gazdag ifjú, avagy elég-e majdnem kereszténynek lenni? Multimédiás előadás Kormos Tivadar teológus előadásában, a könyvtárban.
17.
Vass Lajos szoboravató volt a Népfőiskolán.
19.
József-napi faültetést szervezett az Önkormányzat. Délben a résztvevőket bográcsos étellel kínálták.
26.
A művelődési házban, a Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesülete „Család és egészségmegőrzés” című előadással kapcsolódott az országosan megrendezésre kerülő Családok Hete rendezvényhez. A program előadói: Kökény Imre és Kökény Imréné.
26.
Tavaszváró kézimunka kiállítás megnyitó volt a könyvtárban.
29.
Csalami László életmód-tanácsadó Megyei Könyvtárban tartandó előadássorozatára Botos Zsuzsa evangélista programszervező a könyvtár elől buszt indított lakiteleki emberek számára.
30.
Megtartó értékeink – Font Erzsébet építészmérnök előadás a Népfőiskolán.
30.
TANYAVILÁG – Bahget Iszkander fotókiállítása a Kölcsey Házban (A kiállítást megnyitotta: Lezsák Sándor az Országgyűlés alelnöke, a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke)
31.
Tanyakollégium II.- Tanyakonferenciát szerveztek a Népfőiskolán. A rendezvényt Lezsák Sándor nyitotta meg, vendég volt: BartosMónika országgyűlési képviselő a Fenntartható Fejlődés Bizottságának tagja, Ángyán József, a Vidék-fejlesztési Minisztérium államtitkára és Balogh József országgyűlési képviselő, a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének elnöke
2011. április
1. „A magyar vidék élni akar!“ Gazdafórum a Népfőiskolán. Előadást tartott Turi-Kovács Béla,a Kisgazda Polgári Szövetségpárt elnöke Farkas Jenő és Kovács András Donát, MTA RKK ATI, V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Czene Zsolt a Vidékfejlesztési Minisztérium osztályvezetője.
5.
Elhunyt id. Papp Kálmán a Lakiteleki hegyközség egykori hegybírója, a református egyházközség presbitere.
6.
A szentkorona rejtélyes energiái. Gulyás László előadása a könyvtárban.
7.
A 44-es úton halálra gázolta egy autó Bódor Teréz és Bódor Benedek testvérpárt, a gyermekek temetésére 11-én került sor.
12.
A családsegítő szolgálat előadást szervezett a művelődési házban. Szél Zoltán adóügyi főmunkatárs adott tájékoztatást az idei évben fizetendő adókról.
13.
Jelek, Jelképek címmel Gulyás László tartott előadást a könyvtárban. A vendégek megtekinthették Verebélyi Gábor fotókiállítását.
15.
Húsvétváró Játszóház címmel szerveztek tojásfestést, tojásgravírozást és fába égetést a művelődési házban. Vendég volt Olar Mircea pirogravírozó.
16.
Romzsa Tódor görög katolikus püspök születésének 100. évfordulója alkalmából tartottak megemlékező ünnepséget a Népfőiskolán.
23.
A Duatlon Diákolimpia országos döntőjét szervezte meg a Lakiteleki Triatlon és Szabadidősport Klub a Népfőiskolán. 700-800 gyermek vett részt különböző korosztályban.
2011. május
1. A művelődési ház szervezésében a sportpályán került megrendezésre a majális.
7.
Megnyílt a Tősfürdő. Az új vezető április elsejétől Czinege Edit képviselő leánya Czinege Orsolya lett.
18.
A fél kilenckor piacra látogatók meghallgathatták a Pénzügyőr Zenekart.
27.
A Mákvirág Galéria tulajdonosa „Tűnődés” címmel rendezte meg a Művészetek Napját. Díszvendég volt: Tóth Eszter költő.
29.
Az iskola TÁMOP 3.3.2 pályázat projektzáró rendezvényét a művészeti iskolások tanévzáró bemutatóival kötötte össze. Így a megjelentek megnézhették a néptáncosok és a citerások produkcióit is.
29.
A Hősök Napján ismét családi napot tartottak a plébánián. A misét követően a Templom téren Olajos István és Lezsák Sándor mondott ünnepi beszédet.
2011. június
1. A hónap elején Csoma Sándorné és Nagy Péterné bölcsődei dolgozók nyugállományba vonultak.
1.
A zeneiskolások mellett a TÁMOP pályázathoz kapcsolódó furulya és néptánc szakkörök, tehetséggondozó csoportok műsorát tekinthették meg a résztvevők azon a projektzáró rendezvényen, amit az iskola szervezett a program befejezéseként.
2.
Kotvits Jánosné nyugalmazott pedagógus, abból az alkalomból, hogy 60 éve diplomázott, gyémánt oklevelet vehetett át a kecskeméti Főiskolai pedagógusnapi ünnepségén.
4.
Trianoni emléknapot szervezett a művelődési ház programszervezője.
4.
Versailles-i kastély parkjában található nagy-Trianon palota előtt tartott emlékező összejövetelt a Magyarok Világszövetsége. Az emlékezésen ott volt két lakiteleki is, – Vígh Imre és felesége.
6.
Versailles-i kastély parkjában található nagy-Trianon palota előtt tartott emlékező összejövetelt a Magyarok Világszövetsége. Az emlékezésen ott volt két lakiteleki is, – Vígh Imre és felesége.
15.
Az iskola tornatermében a 7. osztályosok szülői munkaközössége búcsúzó bankettet szervezett a 8. osztályos tanulók és pedagógusaik részére.
18.
Elballagott Varga Melinda és Csupor Antal 8.-os osztálya. Az idei évben a tantestület Rozsnyói Katalinnak ítélte az iskola kiváló tanulója elismerést.
20.
Megkezdte leltározását a könyvtár. Az igényekre való tekintettel délelőtt 9-12 óráig az eMagyarország Pont üzemel, és a folyóiratok olvasása biztosított.
20.
Lurkó-tábort szervezett az iskola, 3 turnusban.
23.
A Kecskeméti-nagybányai Művésztelep kiállításának megnyitóját tartották a Népfőiskolán.
25.
20 éves fennállását ünnepelte a Jutka Bolt. Váradiné Tarjányi Judit tulajdonos ünnepség keretében jutalmazta meg 5 és 10 éves dolgozóit. A bolt munkatársait Felföldi Zoltán polgármester is köszöntötte.
2011. július
1. Kárpát-medencei Népfőiskolai Szabadegyetem megnyitója volt a Népfőiskolán.
5.
Befejeződött a piac előtti petpalack gyűjtő akció. Az összegyűjtött palackokból készül a Tőserdei csónakkikötő stégje.
8-10.
Harmadik alkalommal került megrendezésre a Tőserdőben a Széna vagy Szalma hagyományőrző fesztivál és kézműves vásár.
9.
„A Nemzet alkotmánya, a nemzet iránytűje és jövője” címmel fórumot szervezett Almási Ferenc a művelődési házban.
18.
Az erdélyi testvériskola diákjait fogadta az iskola és szülői közössége. A gyermekeket családoknál helyezték el, a programokat az iskolát támogató alapítvány támogatásából finanszírozták.
18.
A BKMÖ Közművelődési Intézete az NKA támogatásával ékszerkészítő tábort rendezett a Népfőiskolán.< div>
22.
A nándorfehérvári csata 555. évfordulója napján ünnepséget szerveztek a Holt-Tisza partján.
23.
A Lakiteleki Népdalkör Anna-bált rendezett a művelődési házban.
25.
Akadálymentes Napot szervezett a Népfőiskola.
2011. augusztus
3. Riczu Regina Moszkvába utazott egy nemzetközi sportversenyre és mellúszásban 2. helyezést ért el.
13.
Első ízben került megrendezése a „Tőserdei Lovas nap” a Holt-Tisza partján.
20.
A keresztény magyar államalapításra emlékeztek a Holt-Tisza partján. A lovas polgárőrök első alkalommal mutatkoztak be az év eleji magalakulásuk óta.
22.
Hetvenhetedik alkalommal rendezték meg Kecskeméten a Hírös Hét fesztivált, ahol Lakitelek is képviseltette magát.
25.
Felföldi Zoltán polgármester a Kecskeméten tartott Turisztikai Fórumon előadást tartott a település turizmusban rejlő lehetőségeiről.
26.
A Kárpát-medencei Testvértalálkozó és Honosító Ünnepség keretén belül a Magyarkanizsai Udvari Kamaraszínház néhány szereplője Magyar Piéta címmel színi előadást tartott a művelődési házban.
26-27.
Kárpát-medencei Testvértalálkozó és Honosító Ünnepséget tartottak a Templom parkban és a Népfőiskolán. A parkban került felavatásra az országzászló és az emlékezés harangjának felavatása valamint az ünnepélyes eskütétel. A művelődési ház parkjában terítettek a közös ebédre. A Népfőiskolán a Szent István Kápolna színes üvegablakainak felszentelése után közös vacsora várta az ünnepségen résztvevőket.
27.
A honosító ünnepség keretén belül Vass Lajos népzenei találkozó volt a művelődési házban.
2011. szeptember
1. 56 elsőosztályos kezdte meg tanulmányait a helyi iskolában.
3.
Elkezdődött a tanítás a Népfőiskolán a dolgozók gimnáziumában. A Németh László Gimnázium kihelyezett 10. és 12. évfolyamán negyvenheten tanulnak.
10.
. Bolhapiacot szervezett a művelődési ház. Az épület előtti téren mindenki áruba bocsájthatta a már megunt holmiját.
11.
Tanévkezdő istentiszteletet tartott Szabó Tamás lelkész a templomban.
14-15.
Az iskolai SZMK jótékonysági ruhavásárt tartott a művelődési házban.
15.
A tragikus hirtelenséggel elhunyt Sváb Kovács Sándort e napon helyezték örök nyugalomba. Búcsú beszédet mondott Lezsák Sándor.
17.
Kácsor László ifjúsági horgászversenyt szervezett a Népfőiskola a Holt-Tiszán.
18.
A Lakitelek-Nyárlőrinc Református Társegyházközség második alkalommal szervez családi délutánt a gyülekezet számára, Csikós Mihály Motoros tanyáján.
21.
. Az óvodai intézményegység vezetése tanévkezdő óvodabejárásra hívta a Fenntartó Tanács elnökét, a Társulási Tanács tagjait, a települések polgármestereit, jegyzőit és az Eötvös Iskola igazgatóját.
23.
Felföldi Zoltán polgármester, Olajos István iskolaigazgató, Tornyi Gyula Településüzemeltetési csoportvezető, Heinrich Gábor körzeti megbízott megalapították a lakiteleki „Muraközy János” Honvéd hagyományőrző és Lövész Egyletet, melynek a már működő Tölgyfa sportegyesület biztosít szervezeti keretet. Az első foglalkozáson, melyet Heinrich Gábor vezetett, a közel 100 jelentkezőből 51-en vettek részt.
25.
Lelkészünk Szabó Tamás nagytiszteletű úr 20 éve teljesít szolgálatot. Ebből az alkalomból a gyülekezet meglepetés ünnepségen köszönte meg itt végzett munkáját.
30.
A jó időre való tekintettel a Tősfürdő a mai napon zárta kapuit.
2011. október
1. .Lakiteleken 13 számlálóbiztos kezdte meg a népszámlálást.
4.
Sallai András biztosítási alkusz Biztosítás – Biztonság? címmel tartott előadást a könyvtárban.
5.
Gombos Lajos a Lakiteleki Takarékszövetkezet ügyvezető elnökének „Hogyan takarékoskodjunk?” című bemutatkozó és tájékoztató előadását hallgathatta meg az érdeklődő közönség a könyvtárban.
7.
Összefogás a társadalomért rendezvénysorozat keretén belül Turai G. Kamil esztéta, főiskolai docens, előadást tartott a Karmáról a könyvtár olvasótermében.
7.
G. Katona Tibor festménykiállítását nyitotta meg Turai G. Kamil esztéta, főiskolai docens.
8.
Az óvoda szülői szervezete őszköszöntő szüreti napot, felvonulást és bált szervezett.
9.
„Könyves vasárnapon” vasárnap is kitárta kapuit a könyvtár, jelképes áron a lakosság megvásárolhatta a nyáron kiselejtezett könyveket. A megmaradtakat a diákok elvitték az iskolai hulladékgyűjtésbe.
11.
Tóth Sándor családsegítő meghívta Iváncsics Sándort a GDF SUEZ ügyfélszolgálati igazgatót tájékoztató előadás megtartására a művelődési házba.
14.
Elhunyt Gulyásné Gyöngyösi Gyöngyi biológia-rajz szakos tanár.
19.
Egy misszionárius Afrikában: Koponyák földjén címmel tartott előadást Dr. Szilvási József főiskolai rektor a községi könyvtárban.
21.
A temető melletti területen szemétgyűjtési akciót szervezett a Hivatal. A programhoz csatlakozott a Nőbizottság is.
22.
Az I. sz. háziorvosi rendelőben prosztataszűrést szerveztek a 45 év feletti férfiak részére. A vizsgálatokat dr. Pásztor Imre urológus főorvos végezte.
22.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 55. évfordulója alkalmából fáklyás megemlékezést szerveztek a templomtéri kopjafánál. Ünnepi beszédet mondott: Horváth János országgyűlési képviselő, a Parlament korelnöke.
26.
„Egy misszionárius Afrikában” című előadásának második részét tartotta meg Dr. Szilvási József főiskolai rektor a könyvtárban.
28.
Az Önkormányzat Idősek Napjára invitált minden lakiteleki idős polgárt a művelődési házba. Köszöntőt mondott Felföldi Zoltán polgármester.
29.
A művelődési házban töklámpás szépségversenyt rendeztek gyermekeknek. A foglalkozást Dávid Orsolya programszervező vezette.
2011. november
2. Lakitelek testvértelepülésén Bajmokon az „Akácfa Emlék-temetőben” az 1944-ben ártatlanul kivégzettek emlékére szervezett megemlékezésen Lakitelek Önkormányzata is képviseltette magát. Felföldi Zoltán polgármester, Madari Andor alpolgármester, és Czinege Edit önkormányzati képviselő koszorút helyezett el. A delegációt elkísérte és fotózta Varga Zoltán.
3.
Bírósági nyilvántartásba lett véve a Lakiteleki Önkéntes Segítők Egyesülete. Elnöke: Faragó Józsefné. Helyettese: Gödény Márta: Az egyesület 12 fővel alakult meg hat hónappal ezelőtt. Elérhetőségük:30/6250853 és 30/2934931.
3.
A novemberi képviselő-testületi ülésén letette hivatali esküjét dr. Tóth-Péli Emőke jegyző.
4.
Egy éves „születésnapját” ünnepelte a Nagycsaládosok Egyesülete a művelődési ház udvarán. Eddigiekben az egyesülethez 20 család csatlakozott.
9.
Egy misszionárius Afrikában címmel előadást tartott a könyvtárban dr. Szilvási József főiskolai rektor.
15.
A képviselő-testület 6 tagja, valamint a dr. Tóth-Péli Emőke jegyző, Czinege Orsolya Tősfürdő vezető és Tornyi Gyula a Laki-Gazda Kft. ügyvezetője Püspökladányba utazott tanulmányozni az ottani fürdő működését.
16.
Kormos Tivadar teológus „Miért szenvednek ártatlan emberek?” címmel tartott előadást a könyvtárban.
17.
Az I. sz. orvosi rendelőben méhnyak szűrést végzett Dr. Nyirády Tamás.
19..
Az általános iskola Szülői Munkaközössége Erzsébet-Katalin bált remdezett a művelődési házban.
19.
Az Önkormányzat Erzsébet-napi faültetést szervezett a művelődési ház melletti parkban.
24.
Magisztrátus összejövetel volt a Hivatalban.
25.
. Elszármazottak Tanácsa tartotta összejövetelét a Hivatalban.
25.
N. Virók Csilla „Színes világunk” című festménykiállításának megnyitója volt a könyvtárban. A rendezvényen 72 fő vett részt, minden eddigi rekordot megdöntve.
2011. december
3. Hegybírók és Borbarátok Bálját rendezték meg a Népfőiskolán.
7.
Az igazi boldogság titka címmel tartott előadást a könyvtárban Kormos Tivadar teológus.
10.
Harmadik alkalommal nyílt Adventi Udvar az iskola udvarán.
10.
A Mákvirág Galériában Karácsonyi Elégia címmel ikonkiállítás nyílt Pesztalics Márta ikonfestő munkáiból. Megtekinthető volt még Czinege Edit keramikus Betlehem – Agyagcsodák kiállítása is.
10.
Évszakok a Holt-Tiszán címmel fotókiállítás nyílt a művelődési házban. Este ünnepélyes keretek között megnyitotta Felföldi Zoltán polgármester az ünnepi hetet, majd Örömkoncertet tartottak.
11.
Hópihe Bazár nyílt a művelődési ház előtt.
13.
Kuzma Levente szegedi orgonaművész koncertet adott a Református egyházközség templomában.
14.
2011. dec. 14-én hajnalban elhunyt Varga Sándor, két választási ciklus (2002-2010) polgármestere. Lakitelek Nagyközség Önkormányzatának jelenlegi Képviselő-testülete saját halottjának nyilvánította Varga Sándort, és díszsírhelyet ajánlott fel, a tiszteletet ily módon kifejezve, ezzel is osztozva a hozzátartozók gyászában. A család, – tekintettel arra, hogy Sándor életében is egyszerűen élt, az egyszerű emberek között érezte jól magát, és holtában is azok között kívánt maradni, – nem fogadta el, a végtisztességgel járó minden költséget a család viselt.
14.
Három lépés egy új kapcsolat felé címmel tartott előadást a könyvtárban Kormos Tivadar teológus.
15.
Mr. Popper Pingvinjei című filmet vetítették a művelődési házban.
16.
Luca napi táncház az óvodában.
16.
Látvány disznóvágás, disznótoros vacsora, majd táncház várta az érdeklődőket a művelődési házban.
17.
Falukarácsony a művelődési házban. Karácsony az én falumban címmel gyermekrajz kiállítás megnyitót tartottak.
31.
A Lakiteleki Önkéntes Segítők Egyesülete (LÖSE) Szilveszteri mulatságot szervezett a művelődési házban.